Poznáte
edamane? Ide o veľké zelené sójové fazuľky, ktoré sa najjednoduchšie jedia
uvarené v osolenej vode. Vhodné sú do šalátov, ale aj do stir-fry jedál.
Ak sa k tomu máte možnosť dostať, tak veľmi odporúčam ochutnať. Ja som ich
prvý krát jedla v Anglicku a je to naozaj mňamka.
Momentálne
sa nachádzam v Nemecku a aj napriek tomu, že v meste,
v ktorom žijem je mrte aziatov, nájsť tu poriadny azia food shop je takmer
nemožné. No a do najbližšieho mesta, kde by som niečo také našla
a kde vraj dokonca žije 1 % Japoncov (tvrdil mi to môj japonský kolega,
takže to asik bude pravda :D), aj napriek tomu, že nie je až tak vzdialené, mne
samotnej, ktorá tam nikdy nebola a navyše ani po nemecky nevie, sa mi veľmi
ťažko bude cestovať a niečo tam hľadať. Objavila som však tu na trhu
so zeleninou a ovocím niečo podobné. Ide o klasickú fazuľu, ale jednotlivé
fazuľky sú tiež veľké a zelené. Mne sa ich podarilo trochu prevariť, lebo
som sa pozabudla, a akosi stratili farbu, ale chutili aj tak super. Síce
mierne odlišne, ale super. Na omáčku som zmiešala sójovú omáčku s čerstvou
citrónovou šťavou. A na dochutenie som to posypala pokrájanou jarnou
cibuľkou.
vyzerá dobre :)
OdpovedaťOdstrániť